Gekkó terráriumok és berendezése

Leopárd gekkó terráriumok és a berendezése

A terráriumról és a méretekről

A leopárd gekkó terráriumok tájolása fekvő,  mivel ők talajlakó állatok, ezért nem magasított hanem széltében kell nagynak lennie. Természetes élőhelyük a sivatag, így egy olyan környezetet kell kialakítani nekik ami ehhez hasonlít leginkább. A terrárium tetején szükség lesz majd egy szellőzőrácsra ami biztosítja a megfelelő levegőztetést. A terrárium lehet valamivel magasabb is (kb 60cm) ha ezt a terem megfelelően kihasználjuk a háttér kialakításával.

Javasolt méretek:

0-6 hónapos korig: 50 x 30 x 30 cm 
6- hónapos kor felett: 70 x 40 x 25 vagy  80 x 60 x 35 cm 
(minimum és az ajánlott méret, de a magasságot lehet növelni 50-60 cm-ig) 

A sziklaháttérről

A leopárd gekkó számára nagyon fontos a sziklaháttér!
Azon felül, hogy nagyon igényes háttereket tudunk csinálni dekorációs célra és akár ez lehet lakásunk legszebb ékköve, ez hivatott majd létrehozni a természetes élőhelyére hasonlító életteret. Úgy érdemes kialakítani a hátteret, hogy ez nyúljon be a szellőző alá is, hogy tudjon napozni. A megfelelő háttér kialakításával akár a kihasználható területet meg is lehet duplázni, ezért sok párkányt fogunk kialakítani.

Aljzatról

Sivatagi homokot érdemes használni a leopárd gekkóknak, ez található a természetes élőhelyükön is. Ebből lehet kapni nagyon sok színben, ezért válasszunk olyat ami illik a háttérhez is és a lakásunkba.

Világításról, fűtésről

A  leopárd gekkóknak mindenképpen szüksége van melegítő izzóra ami felülről nyomja neki a hőt. Éjszakai állat lévén estére beköthetünk neki egy éjszakai holdfény izzót is. Vannak más alternatív megoldások a terrárium kifűtésére, többek között fűtőlap, fűtőszikla vagy kerámia hősugárzó. UVB izzóra nincs szüksége, de érdemes neki bekötni egy természetes fény izzót is.

unnamed-4-300x225

Belső berendezési tárgyakról

A leopárd gekkó terráriumok fontos kelléke egy farönk amin tud napozni, szeretnek nagyon rajta mászkálni és növeli a komfort érzetüket.
Mindenképpen kapjon helyet ezen kívül egy medence amiben pancsolhat és használhatunk egyéb természetes dekorációkat PL: sivatagi gyökereket szórhatunk szét a homok tetején. Illetve tehetünk be neki szép termésköveket amik szintén a köves, sivatagos közeget segítenek utánozni.

Extrák
Be tehetünk neki kukactálat amiből a lárvákkal szolgálja ki magát illetve egy hőmérőt mindenképpen tegyünk fel, hogy tudjuk milyen klíma van bent kedvencünknél!


Ha szeretnél terráriumot rendelni, nézz körbe az eladó terráriumok között vagy kérj árajánlatot egyedi méretre!